Ikano Bank

Home / Ikano Bank

Svenske Ikano Bank er i Norge kanskje mest kjent for sine handlekort for Ikea og Lindex, som gjør det mulig å utsette betalingen eller betale ned kjøpesummen i flere avdrag. Banken tilbyr imidlertid flere andre for låneprodukter, både innen kredittkort og forbrukslån.

Forbrukslån fra Ikano Bank

Ikano Bank tilbyr et tradisjonelt usikret forbrukslån, på en størrelse fra 30.000kr. Og opp til 400.000kr. Og en maksimal løpetid på 15 år. Etableringsgebyret er fast på 900kr, uavhengig av lånebeløp, og det månedlige termingebyret ligger på 50kr. Det nominelle renteintervallet som tilbys på lånet er fra 7,9% til 15,9%. For de kunder som kanskje ikke har så solid økonomi og ofte vil få bankens dårligste rente, vil lånet fra Ikano Bank derfor komme relativt bra ut, da de tilbyr en relativt lav maksimal rentesats.

På bankens nettsider kan du enkelt se hvor mye et lån av en gitt størrelse vil koste deg hvor måned, og hvor mye den effektive renten vil bli, basert på bankens laveste nominelle rente. I praksis vil de fleste derfor oppleve at lånetilbudet de får fra Ikano Bank, vil være noe dyrere enn det lånekalkulatoren viste. Banken skal dog ha ros for at kalkulatoren også viser den totale kredittkostnaden og ikke bare det månedlige avdraget.

Kredittkort fra Ikano Bank

I tillegg til forbrukslån, kan Ikano også tilby flere typer kredittkort, både fra Visa og MasterCard. Det mest kjente er kanskje deres Shell MasterCard som gir deg 40 øre i Trumf-bonus per liter drivstoff du tanker hos Shell, i tillegg til en generell kickback/bonus på 1% på alle kjøp du gjør med kortet. Du kan få kortet med en kredittgrense på opptil 75.000kr. Og kortet er helt gebyrfritt i bruk både i inn- og utland.

Ønsker du et Visa kredittkort har Ikano dette også, med en kredittgrense på opptil 100.000kr, men som alltid vil kredittgrensen du blir tilbudt, variere ut fra din inntekt og kredittscore. Visa-kortet gir deg en fast rabatt på kjøp av drivstoff og dagligvarer, men inkluderer i tillegg en egen tjeneste som gjør at du kan velge å utsette betalingen i opptil ni måneder, på alle kjøp gjort med kortet på over 2.500kr. Du logger deg rett og slett inn i nettbanken, velger transaksjonen du ønsker å utsette betalingen på, og banken klarer resten.

Hvilke krav stilles det for å få innvilget lån hos Ikano Bank?

Kravene Ikano Bank stiller for å ville innvilge et forbrukslån er ganske standard for bransjen. Du må være minst 23 år gammel og ha en årsinntekt på minimum 200.000kr. Her er det liknet inntekt som teller, så det trenger ikke nødvendigvis å være ren lønnsinntekt, andre former for fast inntekt, som stipend fra Lånekassen eller trygd vil også telle med. Det er ikke krav om at du er norsk statsborger for å få lån gjennom banken, men du må ha bodd i Norge de siste 3 årene. Som de fleste andre banker, foretar Ikano Bank også en kredittvurdering av alle nye kunder, så har du en eller flere betalingsanmerkninger, vil søknaden din bli automatisk bli avslått uten ytterligere behandling.